Skip to content
reserve

 

lossebloem

  Magdalena Duncan

de MON collectie

De collectie

De MON collectie bestaat uit broches, boutonnières (het Franse woord voor knoopsgat), oorringen in de vorm van bloemen. De gebruikte materialen zijn zilver, messing, koper, goud en alpaca.

 

De grote broches zijn voorzien van een andere sluiting dan de boutonnières. De boutonnières komen in drie maten en kunnen worden gedragen door zowel mannen als vrouwen vastgepind op de revers.

Beperkte oplage

Alle sieraden zijn uniek en worden in oplage van 10 stuks gemaakt waarbij elk ontwerp een naam en elk object een uniek nummer heeft.

Inspiratie

Ik kom uit Zuid-Afrika en heb daar beeldende kunst gestudeerd waar edelsmeden een van de vakken was. Dit vond ik zo leuk dat ik in de zomervakantie bij een goudsmid werkte en na mijn studie wekelijkse edelsmeden lessen volgde.

Na mijn studie beeldende kunst, begon ik mijn carrière als heraldiek-kunstenaar bij het Bureau voor Heraldiek. Hier hadden zij een boek over Mon – een Japans teken of embleem dat eigen is aan een familie – welke ik zo mooi vind dat ik ze gebruik als inspiratie voor mijn collectie. De meeste mon zijn in een enkele kleur afgebeeld en meestal gaat het om een gestileerd dier of een gestileerde plant binnen een versierde cirkel. Ik hou van de subtiel gestileerde ontwerpen zonder onnodige details.

reserve